Activiteiten

Een vakantie in de Ardèche als stel of met kinderen is een heerlijke beleving.
Misschien bent u helemaal niet van plan om actief bezig te zijn, maar juist lekker wilt uitrusten en wilt genieten vanuit uw ‘’ luie stoel’’, ook dan bent u meer dan welkom en is het echt de moeite waard om in rust te genieten van wat de verrassende Adeche te bieden heeft;
Voor mensen die wel actiever willen bezig zijn, hebben we hieronder enkele activiteiten opgesomd, maar we kunnen lang niet alles melden;

 

Kanoën / klimparcours

Prachtige tochten vanaf 6 km. door de rivier met watervalletjes en afdalingen waar je doorheen gaat, soms kriebelt het een beetje in de buik, maar alles is te doen, ook met kleinere kinderen. Of boek een uitdagende klimparcours met abseilen. Je klimt door een kloven, via touwladders, staalkabels, bruggen etc. Heel spannend en mogelijk vanaf 6 jaar (keuze uit parcours).

 

Mountainbiken

Voor de pittige sporters is er een mountainbikenetwerk van mild tot zeer intensief
(kaarten verkrijgbaar bij VvV). Het zelfde geldt ook fietsers en wielrenners.

 

 

Vissen

De vissers onder ons kunnen zich uitstekend vermaken. De rivieren zitten vol met een grote diversiteit aan vissen.
Ook is het mogelijk om Forel te vissen, o.a. in het dorpje Labatie d’Andaure (15 minuten rijden) kunt u zonder vergunning Forel vissen.

Stoomtrein of Velorail

Ook erg leuk is de Velorail, een soort fiets-autootjes waarmee je over een oude spoorlijn kan fietsen. Maar boek dit direct bij aankomst, anders kan het al niet meer.
Ook rijdt de stoomtrein enkele keren per dag door de vallei om u mee te nemen tijdens deze spannende reis.

 

 

Zwemmen

Dat kan in het mooie en goed verzordge zwembad op de camping, maar ook kunt u heerlijk badderen en zwemmen in de rivier onder het huisje. Zwemmen is hier ook geschikt voor kleinere kinderen.

 

 

Wandelen

De Ardèche is bij uitstek de geschikte streek om te wandelen, wandelend kunt u heerlijk de streek verkennen.
Een gevarieerd en intact gebleven landschap met prachtige vergezichten, rotswanden, stromende rivieren en wilde bloemen en bijzondere fauna maken uw wandeling een welkome ontspanning door de natuur.
Routes staan lokaal aangegeven, maar bij de VVV in alle dorpen kunt u ook routes kopen (variërend van 1 tot 7 uren).